Hjemme hos

Lidt billeder fra den hjemlige side.

Hanne Skogberg

Hanne Skogberg

Vi mødtes ved et musikkursus i Silkeborg i 2003 hos vennerne Marta og Morten. Efter kurset spurgte Hanne om jeg ville gifte mig med hende, og det svarede jeg ja til. Så flyttede hun ind og lavede om på mit liv.

Hanne er født i Aalborg og har en BA i Musik fra det Kgl. danske Musikkonservatorium med blokfløjte som hovedfag og cembalo som bifag. Retningen er historisk musik. Hun har gennemført første år som datamatiker ved Århus Købmandsskole og første år af uddannelsen til IT Supporter, men der var ingen praktikpladser at få, så nu læser hun til IT Teknolog og trives godt ved studiet.

Hanne ved Brdr. Caspersenklaveret Hanne ved computeren

Fritid

Hun synger og spiller klaver for at slappe af, har taget timer i fagot og prøver kræfter med at spille på dulcian. Sidst har hun købt en tenor-dulcian og det ligger hende naturligt at spille på den.

Dertil holder hun vore computere kørende og søger på nettet efter blokfløjter, kjoler og hvad hun nu ellers lige står og har brug for, som fx at finde to eksemplarer af den bog, som min boghandler havde opgivet at skaffe hjem til mig.

Krukke Kompositioner

Keramik

... og så er Hanne en eminent kunstner ud i keramikken.

Tore A. Skogberg

Tore A. Skogberg

Min elektronikinteresse, som daterer sig tilbage til barneårene, ledte i 1983 til en titel af akademiingeniør indenfor svagstrøm. Efter 21 år i industrien startede jeg i 2004 på en vidderegående uddannelse og dimitterede i 2006 som civilingeniør indenfor akustik. Undervejs i mit sidste projekt ringede Embedit, et konsuletfirma - de havde fundet min hjemmeside på nettet og kunne godt lide min selvironiske facon. De spurgte om jeg ville ansættes som akustiker og det ville jeg da gerne. Derefter arbejdede jeg som elektroakustisk konsulent på GN ReSound i Ballerup i halvandet år. Embedit blev integreret i Data Respons og jeg fulgte med. Da Hanne og jeg flyttede til Århus 2008 blev jeg problemløst overført til den jyske afdeling. Jeg har sidst arbejdet for Vestas. Data Respons led hårdt under krisen og mente at de kunne klare sig uden mig, så jeg fandt en position hos Ingeniørhøjskolen i Århus, hvor jeg nu er ansat som adkunkt i elektronik.

Navnet Tore er afledt af Tor eller Thor, tordenguden fra den nordiske mytologi. Mine forældrer mente at Thor var for kort, så de blødte navnet lidt op. A'et står for Arne, min faders fornavn, der iøvrigt også kommer fra den nordiske mytologi, navnet altså. Efternavnet skiftede jeg i 2005 ud med Skogberg da jeg giftede mig med Hanne.

Min fritid går med elektronik og musik. Jeg skriver på en bog om elektronik og akustik, og jeg spiller zink på amatørniveau. Tidligere har jeg spillet klassisk guitar og akompagneret en jazzsanger og jeg har sunget alt og tenor i forskellige kor, primært Sonuskoret (Jyllinge), hvor repertioret var rytmisk musik, og Cantoriet (København), hvor repertoiret hovedsagelig var renæssance og barok på et ganske højt niveau, men koret er senere lukket.

Hyldebakken 5 Hyldebakken 5

Vores hus i Vissing

Foråret 2011 købte Hanne og jeg et dejligt hus i Vissing, syd for Randers. Det er bygget i 1985 og har jordvarme med en ny kompressor fra omkring 2006. Vi havde en bygggesagkyndig med for at besigtige huset, og han vurderede det som sundt og godt; i modsætning til et andet hus vi tidligere havde kigget på ("Ja, det er jo noget helt andet"). Dørerne binder noget, men det bør ikke være den store opgave; værre er det at vinduerne ikke er helt oppe nå niveau; det trækker koldt fra dem. Det kostede penge at få vinduerne skiftet på Sjælland og mon ikke det gør det samme her i Jylland. Der er ikke fibernet i området, så vi har en parabol for TV og Skyline for internet.

Underetagen har køkken-alrum med spiserum og adgang til stue med brændeovn, og dertil to små værelser, entre, bad og bryggers. Det ene værelse er indrettet som computerrum og der er slået hul i væggen til stuen for at integrere de to rum, og det virker faktisk ret godt! Desuden har vi indsat en østvendt dobbeltdør med glas i stuen, hvor der er en pragtfuld udsigt.

Overetagen har en repos med adgang til et stort bad, samt et stort rum, som vi har cembaloet stående i, og dertil to mindre rum, hvor vi har soveværelse og hobbyrum til keramik og elektronik.

Udenfor er der et lille-bitte skur på 60 m2 med isolation i væg og tag, men dog ikke installeret varme. Skuret er delt i tre rum, hvor vi har opmagasinering, keramikovn og et lille værksted til mig. For enden er der en overdækket brændestabel og foran skuret et lille drivhus. Vi skiftede de itugåede glaspartier ud, og så kom efterårets storme, Ak ja.

Grunden er ikke voldsomt stor, på papiret er det vist 800 m2, men mod syd går den over i et træbælte mod markerne på den anden side, og mod øst skråner grunden ned mod et område med græs og et vandløb (se billedet). Vi havde kommunen ude og kigge på det, og de sagde at det var noget "der var blevet til overs ved en udstykning" og de var helt med på at vi bare kunne skære nogle træer ned, hvis de stor i vejen for udsigten. Fin kommune!

Alle katte

Vores katte

Vi faldt for to dejlige katte på dyreinternatet i Viby J i 2008, Siff (stribet hun, midten af billedet) og Frigg (sort/hvid hun, øverst til højre). Navnene stammer fra den nordiske mytologi og de faldt hurtigt til hos os, og de flyttede med da vi året efter skiftede til en lejlighed i Harlev, hvor der vare mere lys og luft, og hvor vi ikke kunne høre naboens hund hyle.

Egentlig skulle vi ikke have haft de to, for vi havde aftalt at ignorere de bure hvor der stod at kattene var reserveret til en køber; nogen havde dog glemt at sætte sedlen op ved disse to pragtfulde katte, men efter lidt forhandling fik vi dem med hjem. De er ikke registreret som søstre, fx har de forskellige fødselsdatoer, men de har ens adfærd med hensyn til måden at ligge med forpoterne på, og deres tegningers asymmetri genfindes som spejlbillede på den anden kat. Derfor har vi besluttet at de er søstre. Basta! Helt ens er de dog ikke: Siff er en tryghedssøgende indekat og Frigg tror hun er en hund; hun opfører sig i hvert tilfælde som om.

De senest tilkomne er fra et dyreinternat i Randers i 2011, hvor vi fandt tre killinger; Chilli (rød/hvid hun, nederst til højre), Maksimillian (rød han, nederst til venstre) og Jazz (sort/hvid han, øverst til venstre), der alle er søskende. Vi havde egentlig besluttet os for kun at skulle have de to røde katte, men Jazz så så ynkelig ud, da vi gik med hans søster og broder, så vi tørrede tårerne fra øjnene og hentede ham også. Det skal vi sent fortryde, for han er kær. Det er de alle sammen, men Jazz er bedårende.

Det er ikke uden problemer at blande to grupper af katte, men Siff har i det store hele affundet sig med at skulle dele mad og nus. Frigg er derimod lidt mere stædig og kan godt vise kløer, når "de små" kommer for tæt på.

Nedrivning af vægge Tore med værktøj i hånd

Tore i arbejde

En for mig usædvanlig situation er fysisk arbejde. Denne sjældne hændelser er dokumenteret ved huset ovre på Djævleøen i Måløv (Ballerup): Nedrivning i kælderen (der blev konstateret råd i trægulvet og i væggens strøer), nedrivning af den overdækkede terrasse (ikke vist her) og nedrivning af carporten.

Nedrivning af carport Astra med ny trailer

Jydekrogen

Nedrivning medfører eksistensen af en del affald, som skal skaffes bort. Vi indkøbte derfor en trailer, som har slidt hårdt med at fragte alt mulig skrammel til genbrugspladsen. Det er et af de bedste køb nogensinde, og så er det et must når man skal begå sig i det Jyske.

Mis Curie Gaia

Mis Curie og Gaia - In memoriam

Navnet Mis Curie er afledt af Madam Curie, en stor forsker, som bl.a. opdagede radioaktiviteten. Navnet Gaia stammer fra den græske mytologi, som Moder Jord, den første guddom, opstået af kaos. det er også navnet på en teori om hvordan jordens miljø styres gennem balance, fx mellem mad og overlevelse.

Mis Curie døde hos dyrlægen 24/6-2008, på grund af kræft i nyrene og Gaia døde året efter.